Fredag 23. juni delte Lørenskog Idrettsråd ut den årlige Hedersprisen og Ungdomsstipend

Fredag 23. juni, på selve St Hans aften, delte Lørenskog Idrettsråd ut sin årlige Hederspris og Ungdomsstipend.

Hedersprisen deles ut til en person som har gjort en langvarig innsats for idretten i Lørenskog Kommune, samt representerer idrettens verdier og holdninger på en god måte.
Det var i år flere nominasjoner med svært gode kandidater til Hedersprisen.

Ungdomsstipendet tildeles ungdom som har markert seg innenfor idretten som aktiv utøver, trener, dommer etc. Stipendet som deles ut er på kr. 10 000 og skal motivere utøveren til videre innsats innefor sin idrett.

Ungdomsstipendene tildeles denne gangen til Kine Kristiansen fra Fjellhamar Fotballklubb og Petter Grønstad i Fjellhammer IL. Begge har markert seg innenfor sin idrett med en særlig innsats, og sprer inspirasjon i sine omgivelser.

Kine Kristiansen har med sine 14 år allerede rukket å debutere på FFK-kvinnenes A-lag i 3.divisjon, og hospiterer ukentlig med LSK Kvinner. Hun er på NFF Akershus kretslag, og er tatt ut til sommerens Statoil Talentleir i NFFs regi med tanke på fremtidig uttak til landslag J15. Siden tidspunkt for Talentleiren sammenfaller med prisutdelingen, får stedfortredere fra Fjellhamar Fotballklubb den glede å ta i mot stipendet på vegne av Kine.

Petter Grønstad har denne sesongen debutert på klubbens herrelag som spiller i 2. divisjon.
I tillegg til å selv trene aktivt, er han hovedtrener på klubbens Jenter 2001-lag. Jentene har, med Petter i spissen, hatt en veldig god utvikling og leverer gode resultater denne sesongen. Petter er til stor inspirasjon og er også med å få hjulene til å gå rundt for håndballskolen som arrangeres i sommerferien.

Årets hederspris går til Kate Brandal, som leder og primus motor for Lørenskog frisbeeklubb, Pancake.
Kate er selv en frisbeespiller og har siden hun startet i 1985 tatt flere Norgesmestertitler, og har vunnet Europamesterskap individuelt. Kate står på for at medlemmer i klubben skal ha best mulig forutsetninger for å drive med frisbee, enten det er lagspillet ultimate eller frisbeegolf. I tillegg til å være trener, både arrangerer hun frisbeeturneringer og bruker sin egen tid til å besøke skoler i kommunen for å vise frem sporten og rekruttere nye spillere til en aktiv hverdag.

Etter utallige dugnadstimer sammen med andre i klubben ble en flott frisbeegolfbane i Rådhusparken åpnet 2013. Banen er nå en viktig ressurs for å drive rekruttering til klubben og sporten.

Det sies at Lørenskog frisbeeklubb har blomstret i takt med Kate sin entusiasme og utømmelig pågangsmot.

Det er en glede for Lørenskog Idrettsråd å hedre disse personene for sin innsats og bidrag til idrettsmiljøet i Lørenskog.